Heisessies voor jezelf

Sta je op een ontwikkelmoment voor jouzelf of jouw bedrijf dan is coaching een ideale vorm om verder te komen en stappen te maken in jouw eigen ontwikkeling..

Of het nu om de coaching van een organisatie of individu gaat, in de basis zijn er veel overeenkomsten. Om te weten waar je heen wil en hoe je daar kan komen is het allereerst van belang om het onderzoek aan te gaan.

Vanuit de inzichten die daaruit ontstaan ga je vanuit begrip en gevoel keuzes maken die echt bij je passen. Uiteindelijk wordt het vanzelf weer maandagochtend, dus gaan we borgen dat wat je dan gaat doen goed aansluit op wat jij wil.

Andere setting, andere kijk

Om een goed resultaat bij de coaching te behalen is het van belang dat je in een andere setting komt en vanuit een ander gezichtsveld naar jouw eigen situatie kijkt. Daarom doe ik de coaching bij voorkeur niet binnen maar wandelend in de buitenlucht. Hierdoor kom je gemakkelijker in de metapositie, je bent er even op uit, je voelt de wind, de zon, de regen, de warmte, de kou, je ziet de natuur, je hoort het leven om je heen, zodat je dingen op een andere manier kan ervaren. Een wandeling in de natuur creëert een energie die anders is dan wanneer je in een bank of stoel tegenover elkaar zit. Het is een heisessie voor jezelf.

Indien de coaching meer richting het opstellen van een plan komt dan is het natuurlijk ook mogelijk om voor een andere vorm te kiezen.

Afhankelijk van jouw coachingsvraag wordt het coachingstraject specifiek op jouw situatie op afgestemd. Het kunnen praktische vragen zijn die je wil beantwoorden, maar we kunnen ook dieper in de essentie duiken op een zoektocht richting bij voorbeeld jouw drijfveren en persoonlijke waarden.

HET COACHINGSTRAJECT

Ieder coachingstraject is anders, maar of het nu gaat om business coaching of persoonlijke coaching, het bouwt zich vaak op volgens dezelfde structuur.

Eerst proberen we inzicht te krijgen in waar je vandaan komt. Vervolgens bekijken we waar je nu staat en hoe je daar bent gekomen om vervolgens vanuit het inzicht wat je belangrijk vindt, wat je wil en wat er mogelijk is een plan te maken voor de toekomst.

Duur en interval
Een sessie duurt veelal tussen de twee en drie uur. Tussen twee sessies zitten meestal zo’n 2 weken.
Ook is het mogelijk om periodiek een uur of anderhalf uur te sparren. 

Kosten
Vanaf €125 per uur exclusief BTW en eventuele reiskosten  

VOORBEELD COACHINGSTRAJECT

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe een coachingstraject opgebouwd zou kunnen worden. Dit kan als leidraad dienen.

Omdat iedere vraag en individu uniek is zullen we uiteindelijk samen het definitieve traject bepalen.

Sessie 1
Onderzoeken hoe je gekomen bent tot waar je nu bent
(Het verleden)

Sessie 2
Inzicht in de huidige situatie
Sterktes, zwaktes, waarden, omgeving, etc
(Het heden)

Sessie 3
Richting bepalen
(De toekomst)

Sessie 4
Plannen & structureren

Sessie 5
 Bijsturen & borgen

Maurice Kimman

Over maurice

Sinds 2002 heb ik vele professionals en innovatieve ondernemers gecoacht op werk- en privégebied. De wens om te gaan coachen komt voort uit mijn interesse voor ontwikkeling en groei van mensen en organisaties.

Lees meer

“Als ik een coach zoek, weet ik bij Maurice zeker dat er direct een match volgt om onze UtrechtInc ondernemers te coachen bij de groei van hun bedrijf.”

Marcellien Breedveld / Incubation Manager UtrechtInc

“Of het nu het persoonlijke of zakelijke vlak betreft, met zijn treffende analyses en confronterende vragen weet hij haarfijn de vinger op de zere plek te leggen.”

Steven van den Tol / Ondernemer

“Tijdens mijn wandeltochten met Maurice ben ik mezelf meerdere malen tegengekomen. Hij laat je niet ontsnappen, dwingt je echt naar jezelf te kijken en leert je zo jezelf kennen.”

Roderick Wijsmuller / CFO