Heisessies voor jezelf

Sta je als professional of ondernemer op een ontwikkelmoment voor jouzelf of jouw bedrijf dan is coaching een perfecte vorm om verder te komen.

Of het nu om de coaching van een organisatie of individu gaat, in de basis zijn er veel overeenkomsten. Om te weten waar je heen wil en hoe je daar kan komen is het allereerst van belang om het onderzoek aan te gaan.

Vanuit de inzichten die daaruit ontstaan wordt het plan gemaakt voor een nieuwe toekomst. Uiteindelijk wordt het vanzelf weer maandagochtend, dus gaan we borgen dat wat je dan gaat doen aansluit op de lange termijn.

Andere setting, andere kijk

Om een goed resultaat bij de coaching te behalen is het van belang dat je in een andere setting komt. Daarom doe ik de coaching bij voorkeur niet in een kantooromgeving maar wandelend in de buitenlucht. Hierdoor kom je gemakkelijker in de metapositie, zodat je jezelf en je werk weer je op een andere manier gaat bekijken. Een stevige wandeling in de natuur geeft een energie die anders is dan wanneer je in een bank of stoel tegenover elkaar zit.

Indien de coaching meer richting het opstellen van een plan komt dan is het ook mogelijk om voor een andere vorm te kiezen.

Afhankelijk van jouw situatie kan de coaching primair werkgerelateerd zijn. Indien je het wenst kunnen we ook dieper in de essentie duiken op een zoektocht richting drijfveren, visie, waarden, emotionele ontwikkeling, vaardigheden, gedrag en wat er zoal nog meer voorbij kan komen.  Het uiteindelijke doel van de coaching is dat je (weer) de juiste dingen goed doet, plezier hebt in wat je doet en gewenste resultaten behaalt als professional op je werk maar mogelijk ook in je privéleven als partner, vriend, ouder etc., of voor jezelf.

HET COACHINGSTRAJECT

Ieder coachingstraject is anders, maar bouwt zich vaak op volgens dezelfde structuur.

Eerst proberen we inzicht te krijgen in wie je was, vervolgens gaat het om wie je nu bent, waar je staat, hoe je daar gekomen bent, wat je belangrijk vindt en wat je écht wilt.

Pas daarna gaan we concreet aan de slag met waar je heen wilt en hoe je daar komt.

Duur en interval
Een sessie duurt veelal tussen de twee en drie uur. Tussen twee sessies zit meestal 1 à 2 weken.
Sommige ondernemers vinden het plezierig om periodiek een uur of anderhalf uur te sparren. 

Kosten
Vanaf €125 per uur exclusief BTW.  

VOORBEELD COACHINGSTRAJECT

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe een coachingstraject opgebouwd zou kunnen worden. Dit kan als leidraad dienen.

Omdat iedere vraag en individu uniek is zullen we uiteindelijk samen het definitieve traject bepalen.

Sessie 1
Inzicht in hoe je gekomen bent tot waar je nu bent
(Het verleden)

Sessie 2
Het ontdekken van jouw kracht en de nieuwe kansen
(Het heden)

Sessie 3
Bepalen waar je heen wil
(De toekomst)

Sessie 4
Plan maken om in actie te komen voor jouw nieuwe toekomst
(De planning)

Over maurice

Sinds 2002 heb ik honderden professionals en innovatieve ondernemers gecoacht op werk- en privégebied. De wens om te gaan coachen komt voort uit mijn interesse voor ontwikkeling en groei van mensen en organisaties.

Lees meer

“Als ik een coach zoek, weet ik bij Maurice zeker dat er direct een match volgt om onze UtrechtInc ondernemers te coachen bij de groei van hun bedrijf.”

Marcellien Breedveld / Incubation Manager UtrechtInc

“Of het nu het persoonlijke of zakelijke vlak betreft, met zijn treffende analyses en confronterende vragen weet hij haarfijn de vinger op de zere plek te leggen.”

Steven van den Tol / Ondernemer

“Tijdens mijn wandeltochten met Maurice ben ik mezelf meerdere malen tegengekomen. Hij laat je niet ontsnappen, dwingt je echt naar jezelf te kijken en leert je zo jezelf kennen.”

Roderick Wijsmuller / CFO